Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích 2018

Že městské slavnosti nemusí být jen tupou přehlídkou revivalových kapel, padlých hvězdiček televizních soutěží, stárnoucích metalových pantátů, ale i muzikantů z jiného ranku předvedli o víkendu v Teplicích na zahájení lázeňské sezóny. Pozvali tam nejen výše zmíněné 😖 ale i Tomáše Kočka a jeho orchestr.



Nejdříve jsme po courání se po Teplicích v nekonečných davech lidí zakotvili u scény za Domem kultury. Po dlouhých minutách bičování našich tělesných schránek úmornými paprsky slunce začal hrát Lucie revival Praha. Moc dlouho jsme nevydrželi žalostný pokus o zpěv a napodobení geniálního Davida Kollera a tím i celé Lucie. Raději jsme prchli ke scéně u Ptačích schodů kde jsme koukli na kousek z vystoupení speed metalové Salamandry.




Bohužel ani ta nás hudebně neuspokojila, tak jsme zběhli zpět k pódiu za Domem kultury, kde právě odstartoval Tomáš Kočko s orchestrem. No a musím přiznat ač tomuto žánru moc dvakrát neholduji směska lidových písní v řádně přitvrzené úpravě oproti deskám mě hodně mile překvapila a dost bavila.




Mé nadšení ještě stupňovalo pokud se ke klasickým nástrojům připojila bicí souprava či krásně smrtonosně nazvučený kontrabas připomínající skoro až sbíječku  Vystoupení mělo rychlý spád a po snad třičtvrtěhodině lidových písní z beskydska byl konec.




Konec byl i naší návštěvě Teplic. Tedy kecám ještě jsme se zaskočili občerstvit do skvělého pivovaru Monopol. Ale o něm napíši jindy v jiné připravované rubrice o českých minipivovarech…

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Islandští ďáblové Sólstafir v Roxy

#10 Grafické K.O.

Beast Within The Sound - Resistance