Debustrol v Kulisárně Chomutov

Po dlouhé době jsem si zašel na koncert a volba padla na Vraždící propaganda tour thrashových dinosaurů Debustrol. Je to hudba mého mládí, tak jsem si nemohl nechat ujít návštěvu chomutovské Kulisárny. 
Koncert zahájila domácí rock'n'rollová pecka HejtmanNa kytaru zde působí Jakub Önslaughter (ex- Hellocaustor),  Ondřej Jáchym (ex- Fenris) a na bicí skvělý Martin Plechatý hrající momentálně i v našlapané kapele InVeins. Abych klukům udělal menší neplacenou propagaci tak zde mimochodem působí bývalý členové dnes již pohřbených Victims - kytaristé Broňa a Standa, basák Vláďa, u mikrofonu pak Tomáš Hospodka. Třetího listopadu se poprvé představí veřejnosti na pódiu v místním Pecka music klubu.

Hudba Hejtmana je divoká jízda podobná s trochou nadsázky a přimhouřenýma očima ostravským divochům Malignant Tumour v dobrém slova smyslu 😉 Jasně Hejtman jsou mladší a sršící energií plus nechybí menší než větší množství slayerovských riffů od kytaristy obhospodařující stejný post u hlavní hvězdy večera, ale já to tam prostě slyším i ve zpěvu. 



V přestávce mezi kapelami jsem si došel s vážně extra příšernou Plzní v zálohovaném kelímku v ruce ven před klub a potkal snad největšího fanouška Victims co znám - Karla, kterého jsem neviděl už drahně let. Nebylo to ten večer poslední milé setkání neboť sám se mi přihlásil basák Pepé dnes již neživých chomutovských industrialistů Kotel #26. Loni na punkové Hřebíkarně jsem ale slyšel na mobilu zpěváka Michala jeho zatím nepublikované songy, tak snad se z toho něco vyklube a jako bájný Fénix z popela povstanou. Hrozně bych to uvítal neb jsem neměl moc šancí Kotel vidět na živo... 



Debustrol začal za pár minut a trochu mě mrzí, že jsem netrefil natočit i legendární Kolinssův pokřik před začátkem první skladby. Trochu jsem se obával, že během průletu snad všech hitovek z různých desek nedostane na mnou milované demo Vyznání smrti, ale po Vidlov Chotětov zazněli Protest, Antikrist, Příchod zla a v přídavku po Zakuklencích i Údolí hádu a Vyznání smrti. To jsou klasiky, které si rád s chutí zařvu a pookřeje mé stařecké srdce.


Abych to shrnul. Večer to byl skvělý 👊
















Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Islandští ďáblové Sólstafir v Roxy

#10 Grafické K.O.