Punkrock na Hřebíkárně 2022



Po třech letech jsem se opět vyskytl na punkovém festivalu na Hřebíkárně. Festival se koná v rámci akce Otevřeno v Chomutově každý rok, jen osazení kapel je až na drobné kosmetické změny stejný. Néééé, že bych proti Znouzi a Totáčům něco měl, ale třeba Znouze tu koncertuje nejméně dvakrát během roku, tak proto z mé strany taková dlouhá pauza.

Dorazil jsem na akci s menším zpožděním a přes peripetie u vstupu (neměl jsem vstupenku 🙂 ) jsem stihl ještě pár songů od zahajujících Dilemma in Cinema ze Slaného. Ti mají za kytarou a u mikrofonu PP Cvoka též člena Totálního nasazení.

Po pěkně svižném punk rocku přišli na řadu netradiční punkáči Volant. Proč netradiční? No mají ve svém středu pro punk nezvyklý nástroj – saxofon. Ten snad používají jen stylově odlišní Dog Eat Dog a moje hodně oblíbená Schrödingerova kočka. Volant mě mile překvapili a dodnes si pod vousem békám hit Je to v hajzlu a je to v píči 😀

Asi nebudu pokračovat ve výčtu kapel neb je vše jasné z přiložených fotek a každý tyhle dnes již punkové klasiky zná na dřeň. Mě na Hřebíkárně potěšilo, že jsem zde potkal členy dnes již anihilovaných chomutovských industrialistů Kotel #26. Vím slíbil jsem, že budu mlčet… ale to nejde. Jen naťuknu, že se něco chystá a navlastní uši jsem slyšel, že to bude stát za to. Tak jen budu držet palce, ať to neusne pod nánosem prachu.

V závěru jen podotknu, že celý festival se mi moc líbil a atmosféra pod pódiem byla hooodně divoká což potvrdí čtyři prsty z pěti mé levé nohy. Všechny kapely předvedli super výkony a člověk si s nimi jejich hity pěkně zahulákal až hlasivky dostali co proto 🙂 Tak snad za rok zase…

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Islandští ďáblové Sólstafir v Roxy

#10 Grafické K.O.

Beast Within The Sound - Resistance