21 úderů Františka Kotlety

Nábor mezi ajťáky Škodovky na mě vyskočil při každodenním procházení sociální xicht knihy. Nevěnoval bych tomu ani vteřinu času nebýt výrazné informace, že na speciálních webovkách vychází pravidelně kapitoly špionážní sci-fi povídky od samotného mistra žánru populárního Františka Kotlety „21 úderů„.

Při bližším prozkoumání vychází najevo, že hlavním protagonistou povídky je Tomáš Kosek, který se už vyskytl již v románech Příliš dlouhá swingers party a Velké problémy v Malém Vietnamu. Tyto dva díly by měli být v červenci následovány třetím zásekem Tomáše Koska Poslední tango v Havaně, na který se moc těším a zbožně doufám, že bude stejně zábavný jako první kniha. Ta následující totiž už nebyla tolik zábavná.

Ale zpět ke Škodovce. Nechtělo se mi číst kapitoly na webu, tak jsem na ajtý oddělení okřídleného šípu sdělil svou emailovku a za pár týdnů mi přišla celá povídka v pěkném knižním vydání.

Povídka ač je skoupá na hlavní rysy Kotletových knih (akce, sex, humor) je celkem zábavná. Hodně tahá za oči a rozum text napěchovaný skrz naskrz reklamou na Škodovku až to pomalu balancuje na hraně parodie. Myslím, že ač je kniha zdarma nemusela by býti až přehnaně směšně reklamní a udržet si jakous takous důstojnost. Někdy je přeci lepší méně, než více což potvrzuje extra kapitola navíc odehrávající se rok po hlavních událostech… ta je fakt bídná.

Povídka se motá kolem utajovaného „Projektu X“, který vzniká pod taktovkou IT oddělení Škodovky v Mladé Boleslavy. Projekt je tak úžasný, že se někdo nabourá magií do systému Škodovky, a to je ten pravý job pro Tomáše Koska…

Abych furt povídku nehanil není vůbec špatná. Takové slabé přímočaré magické polechtání baseballkou 🙂

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Islandští ďáblové Sólstafir v Roxy

#10 Grafické K.O.

Beast Within The Sound - Resistance