Hudba Kadaně

Letos mi nevyšla návštěva mého oblíbeného Czech Death Festu i přes hodně nadupanou soupisku kapel. Alespoň na spražení mých vilných hudebních chutí jsem využil odjezdu rodiny na hrátky v peřejích a vydal se do sousedního Raadova tedy pardon Kadaně 🙂 Zde v areálu nad hotelem Split v Amfíku pořádal David Ponki se svojí Realistik Promotion malý festiválek různých hudebních stylů.

Vzhledem k zničujícímu slunečnímu žáru jsem se skoro začal modlit, aby na místě nebyl k pití pouze Gambrihnus či jiné hrůzné patoky, ale aspoň euro Prazdroj. Mé obavy se ukázaly jako liché v momentě, když mé bulvy spatřili stánek Pivní restaurace Kadaň. Ta na čepu mimo jiné měla i dva soudky z pivovaru Cobolis z Prahy Ládví. Na název piva si nevzpomenu jen vím, že to byl svrchně kvašený ejl.

Po asi hodinové sekeře festival odpíchli místní chalani Hot Pants. Ty jsem v různých časových odstupech a místech viděl už třikrát nebo čtyřikrát. V jejich slušném pojetí punku pro holky se toho moc nezměnilo jen bych ubral na intenzitě kecání a probírání facebookových hejtrů. To samé pak u srandiček s novými skladbami aka covery Red Hotů a nevím čeho ještě.

Druzí Satisfvction bylo už jiný kafe a hodně nadupaný svižný metálek, který produkují, se mi dost líbil. Basák je ďábel, pobíhal, skákal nejen na pódiu, ale i po Amfíku. Na již neaktivním profilu na bandzone je ke spatření úctyhodný seznam vydaných dlouhodunících nosičů. Klobouk dolů a divím se, že jsem o Satisfvction nezakopl dříve.

O domácích Love Makers jsem už samozřejmě slyšel neboť určitou část dne v Kadani pobývám, ale o jejich hudební produkci jsem zatím byl ochuzen. Funky moc neposlouchám takže první dvě tři písně v pohodě, ale pak už jsem se modlil za konec. Uznávám, že jsou v Love Makers super muzikanti (sledovat basáka je žůžo), ale já mám rád dravější hudbu s pořádným tahem na branku 🙂

U dalších borců Pio Squad jsem si hned zpočátku řekl „kurva na tohle jsem už starej“. Proti pouštění beatů z notebooku nic nemám, ale když tři rapující borci se přeřvávají a já sedím dva metry vod bedny a čekám, kdy se mi rozpůlí lebka, mozek spáchá sebevraždu rozplácnutím na kaši vo zem, to něco napovídá. Naštěstí to netrvalo dlouho a prostřední borec něco zařval, že ho to už sere a prej přitvrdí… sem si už pomalu zvykl a začalo se mi to i líbit 🙂 Už nevím po kolika trackách na pódium přišel Zeller z Cocotte Minute a tím mě dostali na svou stranu.

Při poslední písni se připojili k Pio Squad už celý Cocotte Minute a spolu dali společný track. Byla to megapecka největší celýho fesťáku.

Z pódia se pomalu vytrácí Pio Squad a Kokoti začínají samostatný blok peckou „Zapal!“ ze skvělýho ípka „Veď mě!“. Oproti loňskému koncertu v sousedním Klacíkově je tentokrát zpěvák Zeller dost statický. Někdy uprostřed setu vezme mikrofon s osvícenou šňůrou a jde mezi lidi.

Poprvé tady v Kadani vidím naživo „nového“ kytaristu Romana Knopa (ex X-Left To Die) a jak jsem se později dozvěděl, hrál ten den i ve Vrskmani na CV-festu se svojí bývalou kapelou.

Cocotte Minute zahráli z každé desky po jedné až dvou písní a v samém závěru přidají „Bastard“ z nejstarší desky „Czeko“, která má letos výročí 15. let a momentálně k němu jedou šňůru koncertů.

Končí se před dvaadvacátou hodinou a já spokojený a nabitý energií peláším na poslední vlak.

Na závěr musím vyseknout poklonu pořadateli Davidovi, který výtěžek z festivalu poslal na konto dětské onkologie. Já měl od něj možnost fotit kde jsem chtěl a chlast zadarmo, proto peníze které jsem měl na něj vyčleněné jsem vhodil do kasičky na dobrou věc. Krásná práce.

Setlist

1. Intro Apollo
2. Zapal!
3. Srdce
4. Tanči
5. Králům koruny
6. Můj čas
7. Sado disco
8. Bratře nedovol
9. Kopem!
————-
10. Lodě
11. Bastard

Galérka































Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Islandští ďáblové Sólstafir v Roxy

#10 Grafické K.O.

Beast Within The Sound - Resistance